Del 14 de març al 9 d’abril
L’exposició consta d’una col·lecció de 23 fotografies en blanc i negre, fent un recorregut pels 14 anys de fotografia fotoperiodística i de les arts escèniques. És una retrospectiva representativa del treball del fotògraf, una petita mostra de les milers de fotografies que s’han anat col·leccionant durant aquests anys.
A l’exposició es barregen diferents camps i personatges. L’elecció del blanc i negre no és més que una elecció del fotògraf com a forma de reivindicar la fotografia tradicional, enfront de l’ocàs que està produint avui dia la fotografia digital. Segons el fotògraf, el món digital, la fotografia amb smartphones, la saturació i quantitat de filtres i programari tan assequibles per a tots, donen com a resultat, pel costat positiu, la facilitat amb la qual tothom té accés a la fotografia com mai abans, i pel costat negatiu, la quantitat de nous “fotògrafs” que produeixen imatges impactants però que en la majoria d’ocasions són fruit d’uns retocs desmesurats i sense coneixement fotogràfic.
Tant en l’exposició com en el video que es mostrarà totes les fotografies estan en blanc i negre, algunes perquè ja ho eren en el seu negatiu original, unes altres perquè han estat desaturadas deliberadament per crear just l’efecte contrari a les fotografies produïdes actualment per qualsevol usuari. La composició, l’escena, els grisos i el missatge és el motiu d’aquesta exposició.

Efrén Montoya
www.fotoscaner.com