El proper dijous 3 de setembre el pintor Gustav Glander presenta “Retro” a ImpaktesVisuals de Sabadell.
Amb aquesta performance Gustav ofereix una retrospectiva de la seva carrera artística en el mateix lloc on va iniciar-se ara fa 10 anys. Retro és un viatge imaginari on Gustav, acompanyat de l’artista Candela Osuna, rememora els moments més significatius de la seva trajectòria: exposicions, live paintings i performances arreu del món que l’han convertit en un artista sabadellenc de ressò internacional.

L’espectacle seguirà totes les mesures de seguretat i salut del moment

 

Descarrega la invitació i guarda-la en el teu mòbil

Descarrega la invitació al teu mòbil

 

Gustav Glander?

Gustav Glander va néixer la nit del 5 de setembre de 2010 en una exposició de pintura a la galeria Impaktes Visuals de Sabadell. Aquella va ser la meva primera exposició després de molts anys sense pintar.

Vaig entrar tímidament a la sala amb lents de contacte blaves, el pèl tenyit de ros platí, roba esportiva i sandàlies de platja. Cap dels assidus al local semblava reconèixer-me, tot anava bé. Les parets estaven decorades amb alguns dels meus quadres, algun encara humit perquè acabava de pintar-ho la nit anterior. Vaig balbotejar unes paraules mig en rus, mig en anglès i després de prendre uns gotets de vodka vaig començar a pintar sobre uns cartons estesos sobre el terra. Amb la col·laboració del públic els anava tacant amb goterons i brotxades aleatòries executades amb la seguretat dels grans mestres. La clau de la performance consistia a no abandonar en cap moment el paper que tenia assignat: Gustav Glander era un talentós pintor ucraïnès aficionat a la pesca i al vodka que havia abandonat a la seva estimada Anastàsia a Odessa, la seva ciutat natal, per a obrir-se camí en el meravellós encara que a vegades ingrat món de l’Art.

Tal com havíem planejat amb Werens, propietari de la galeria, pocs dies abans de la inauguració vaig obrir un compte de facebook i vaig sol·licitar amistat a centenars de pintors de tot el món perquè el meu perfil resultés creïble. A les nits, en acabar la meva jornada laboral, em quedava a l’oficina a pintar en secret els quadres de l’exposició.

La performance va ser veritablement un èxit, gràcies a la gent d’Impaktes, el públic assistent, el DJ, la maquilladora, el fotògraf, els atrevits que em van ajudar a pintar i els que em van donar suport per facebook. La gent va gaudir del livepainting, de l’exposició i per a mi va començar a fer-se realitat el somni que perseguia des de la meva infància: arribar a ser un artista pintor reconegut.

David Clusella Mor (Barcelona, 1968),
més conegut en el món de l’Art com
“Gustav Glander“.