Inauguració
Dijous, 4 maig 2023
Horari
18:00 a 21:30 h
Dj Session
Mugraff
Ashwan
4 maig - 30 maig 2023
Ashwan

Can’t Stop Won’t Stop és l’última exposició de l’artista britànic Ashwan.

El títol de l’exposició neix del nom d’un tema de l’àlbum de Ashwan: Paper Knives and Dragonflies. Els conceptes (tant del tema com) de l’exposició estan vinculats a la temàtica del sampleo i reten homenatge a la cultura del hip hop nascuda a Nova York a principis dels anys setanta.
A l’abstreure textos superposant plantilles en diferents direccions, Ashwan crea un efecte de palimpsest que pot comparar-se amb el diàleg continuat de capes de graffiti en una paret al llarg del temps o potser amb la simple creació d’un nou llenguatge “camuflat”, alguna cosa que els escriptors de graffiti han buscat històricament. Les obres són lúdiques, experimentals i celebren l’ús de la llauna d’esprai com a eina d’aplicació.
Les escultures de text en relleu de Ashwan fan referència a la música i intenten crear una relació visual entre la lletra d’un tema i l’efecte entretallat que aquesta pot tenir en l’oient. Es destaquen i celebren la relació i la importància de l’espai positiu i negatiu. El fet que les lletres triades poguessin considerar-se fosques per la societat en general reforça la idea que estem tractant amb un llenguatge creat per i per a una subcultura específica.
L’ús de velles caixes de cartó com a mitjà, destaca característiques com l’autosuficiència, típica en la cultura del hip hop, així com també la sensació que s’ha produït una metamorfosi, el pas d’un material que es va descartar, a una peça d’art.
Les escultures d’acer, d’altra banda, reforcen la idea que les fallades del sistema capitalista han instituït en alguns casos la necessitat de crear alguna cosa partint d’un context brutal i rovellat, i trobar bellesa dins d’aquest.

Ashwan (1971) és originari de Liverpool, el Regne Unit, però viu i treballa a Barcelona. Va completar una llicenciatura d’art a Newcastle upon Tyne i un MFA de l’escola de l’institut d’art de Chicago.
Ashwan està representat per Isabelle Lesmeister Galerie a Alemanya i dirigeix la galeria BienCuadrado a Barcelona.