Maig 2016
COLLAGE(S) SUITE CAP DE CREUS
Expo Jordi Pagès, Poemes JudithBlack, Dj AlbertGalobart

13094224_355429377914664_502947848278235759_n

Collage(s) de Jordi Pagès suite Cap de Creus sobre fotografies d’Erika Prüfert, inspirats en la poesia de Walt Whitman.

JORDI PAGÈS (1951) és un artista de Granollers molt vinculat a Cadaqués, on també hi té estudi, amb una llarga trajectòria artística. Lector apassionat, en especial de poesia, l’utilitza com a diàleg creatiu amb conseqüències quasi sempre imprevisibles. Optant per tenir més llibertat, ha presentat la seva obra en galeries, llibreries, espais singulars, etc. Les seves obres són una síntesi d’esferes imaginables, començant per la poesia o la pintura, passant per la música o el cinema, o finalitzant amb un calidoscopi artístic. És per aquest fet que Jordi Pagès utilitza sobretot el collage, per donar cabuda a tot el seu eclèctic imaginari creatiu.

Cap de Creus, la darrera part de la trilogia relacionada amb Cadaqués, és una sèrie de 14 collage(s) en format 50 x 50 cm, una suite inspirada en la poesia de Walt Whitman “Fulles d’Herba” i intervinguts pictòricament sobre fotografies d’Erika Prüfert Borrell (Barcelona, 1981), fotògrafa que viu i treballa a Cap de Creus.

«Imatge porosa i ésser transparent, doncs -hors champ i silenci dels mo(r)ts-, les suites de Jordi Pagès (Mallarmé, Ferrater, Verdaguer, Wright, Vinyoli, Houellebecq i ara Whitman) es fan llegibles també, reconeixent el declarat interès de l’artista pel cinema, com una successió de pantalles damunt de les quals les projeccions que s’hi duen a terme conserven i refermen una certa naturalesa espectral, històricament inherent a la idea de cinema com a producció contemporània, també, de discurs: la subtil dialèctica entre allò visual en el present i allò altre evocat (i convocat) del passat, configura unes constel·lacions d’imatges tan poderoses que obren -i contenen-, novament, els nombrosíssims ecos i ressonàncies que generen les múltiples evocacions literàries i pictòriques»

Manel Clot, crític d’art.

 

Contacte:

Jordi Pagès Morera jordipagesk@gmail.com t.689 168 919

Erika Prüfert Borrell erikapborrell@gmail.com t. 609 461 493