Randomloops
Un projecte innovador que explora la relació entre la tecnologia i l’art digital, proposant una nova manera de concebre el dibuix.
L’exposició, que s’inaugura el pròxim 7 de novembre a la galeria ImpaktesVisuals, consta de sis peces, cadascuna d’elles creada a partir d’imatges importades des de diferents carpetes. El resultat és una animació que mai es repeteix exactament igual, gràcies a la combinació aleatòria dels elements visuals, generant una sensació de moviment orgànic i imprevisible.
Dues de les peces són interactives, equipades amb sensors de distància que reaccionen a la presència del públic. A mesura que l’espectador s’acosta o s’allunya, els loops visuals es modifiquen en temps real, oferint una experiència immersiva i personalitzada que fa sentir l’art com un ésser viu, capaç de respondre als estímuls externs.
Randomloops és una invitació a reflexionar sobre la connexió entre la creativitat i l’algoritme, entre el codi i l’expressió artística, obrint un diàleg sobre la relació entre l’humà i la màquina, entre el control i l’atzar.
No et perdis aquesta experiència única que fusiona art i tecnologia, i vine a descobrir com els loops aleatoris donen vida al dibuix.
Inauguració 7 de novembre 18/23h
Lloc: Galeria ImpaktesVisuals
Tomás Martí Marín
Sabadell 1972.
Llicenciat en Belles arts per la Universitat de Barcelona en 1997, en l’especialitat d’Imatge.
1998 Forma el col·lectiu TM, que deriva poc temps després en un grup de tres artistes anomenat “B_loop” per als esdeveniments de videoprojeccions en directe , i “La Rata” per a la creació audiovisual i exposicions artístiques.
1998 “We know is not the same” al C. c. El Carmel, Barcelona. Exposició artística repartida pels diferents espais del centre, incloent en l’exposició tant els llocs de treball, com als propis treballadors . (http://www.tvhortaguinardo.com/categories/exposicions-i-artistes/article/4020-exposicio-we-know-itas-not-the-same-centre-civic-carmel).
2001 “No open door, now is silence” al Museu Abelló de Mollet del Vallés . Procés de producció i realització audiovisual obert a la ciutat. (https://www.museuabello.cat/es/2003/03/23/cicle-marta-pol/).
2002 Visuals en directe per al concert antiglobalització a Barcelona. (https://elpais.com/internacional/2002/03/17/actualidad/1016319603_850215.html).-
2006 Festival PNRM. Festa-rodatge-performance. (http://www.pnrm.net/pnrm%2006/programacio/*espectaclescastella/*larata.htm).
2007 Cicle Efimer. Girona. Creació d’un llargmetratge a la ciutat de Girona. Durant més de tres mesos La Rata es trasllada a Girona i treballa fent servir tots els recursos que la ciutat posa al seu abast per a la creació d’un llargmetratge. Totes les sessions de gravació estan obertes al públic i el procés de creació es pot anar seguint des d’una instal·lació en el Museu d’Història de Girona. (https://www.girona.cat/museuhistoria/docs/programa%20DE%20MA_EFIMER%2020071.pdf) (http://catalanfilms.cat/ca/produccions/ell-a-ella-i-ella-als-llibres).
2010 Comença a treballar amb Slidemedia, estudi amb el qual continua treballant avui dia. (Slidemedia.net).
2014 Col·labora en “fosca Llum” curtmetratge de Martí Pellicer, gravat durant el festival Lluernia d’Olot. (https://www.lluernia.cat/torna-la-fumarola/).
2018 Linkafesta, el Prat. Taller infantil “Co-*evolució”. Taller-Instal·lació interactiva per Telenoika i Tomás Martí. (https://telenoika.net/taller/co-evolucio-_-taller-infantil/).
Actualment forma part de l’equip d’SlideMedia I imparteix classes de Mapping I instal·lacions interactives al Convent de St. Agustí de Barcelona.